Актуално и Полезно

Копчетата: перфектни аксесоари за всяка дреха

03Feb
Копчетата: перфектни аксесоари за всяка дреха
Не е тайна за никого, че понякога скучна дреха може да се превърне в "уникална", ако умело се постави копче, върху което да се фокусира вниманието.
Има урок научен през 20-ти век от покойната, велика Коко Шанел, който е мото за копчетата като основен аксесоар: "Копчетата са много важни. Не поставяйте каквото и да е копче. Опитайте да намерите хубави копчета... .. ".

Шанел най-вероятно не е единственият дизайнер, който е разбрал значението на аксесоарите и че няма нищо по-добро, от харченето на малко повече за добро копче, за да се подобри една дреха и да се повиши нейната продажна цена.

През историята на модата, най-големите, най-интелигентните модни дизайнери, когато избират аксесоар, винаги са разбирали това просто уравнение: едно копче, макар и скъпо, все още е една малка част от общите разходи, и много по-малко в сравнение с други аксесоари, които се нуждаят от по-нататъшна работа като колие или колан. Това означава, че едно копче от най-високо качество може лесно, по отношение на общия дял, да увеличи цената на една дреха – и то дори доста. И при закупуване на облекло, хората също са щастливи да похарчат малко повече за една добре завършена дреха, чиято красота се засилва от важен аксесоар като красиво направени копчета с най-високо качество на материалите.

Фактът, че копчето е най-важният аксесоар на всяко изделие, който е основен отговорник за увеличаване на стойността на една дреха, на един обикновен костюм, превръщайки го в произведение на изкуството, може да се види в огромния брой изложби, посветени единствено на този моден аксесоар, които се провеждат в художествени галерии и музеи в света всяка година.


При организиране на разходите на една дреха, е възможно да се спести от хастара или от плата, тъй като това са части, изискващи най-големи количества, а понякога е достатъчно да погледнете малко по-внимателно, за да се намерят също толкова добри, но по-евтини и ефективни подплати или тъкани. От друга страна, спестяването от копчета е безпредметно, защото цената на дрехата ще спадне само с няколко цента, докато ако се инвестира повече в копчета, ще се увеличи продажната цена до десет или дори двайсет пъти повече от общата стойност на използваните копчета.

Няма по-голямо удоволствие за един дизайнер, от избора на формата, материала и цвета на аксесоарите, които ще бъдат използвани за една дреха, като рокля или сако. Комбиниране на перфектният аксесоар, идеалният материал, избора на копчетата според тяхната позиция върху изделието, и следователно, вземане на решение за размера в зависимост от употребата, специфичната роля и пространството, което ще поеме в рамките на цялостния хармоничен стил на дрехата.

Дори тези, които не могат да си позволят дрехи на големите дизайнери винаги са готови да инвестират малко повече при покупката на дреха, ако тя е завършена и внимателно и с вкус са избрани копчетата и аксесоарите. Какво би могло да бъде по-лошо от костюм, на който копчетата са с лошо качество и грешен цвят или форма, или дори грешен материал?

С най-голямо удоволствие екипът на „Деси Трейдинг” ще ви предложи богат асортимент от  копчета, който да удовлетвори нуждите и изискванията ви за оригинален и харизматичен дизайн на вашите изделия.